خرید کتاب انسان در جستجوی معنی
کتاب انسان در جستجوی معنی نوشته ویکتور فرانکل روانکاو معناگرا است. وی حاصل تجربههای خود را در قالب یک کتاب به خوانندگان عرضه کرده و تلاش دارد تا درباره معنای زندگی با ما صحبت کند. این کتاب میتواند تأثیری عمیق بر روی خواننده خود بگذارد؛ چرا که نویسنده در هر سطر کتاب به بیان زندگی پرفراز و نشیب خود پرداخته و آن را با زبانی شیوا و تأثیرگذار نوشته است.
بسیاری از افراد بعد از مطالعه کتاب انسان در جستجوی معنا درباره معنی زندگی خود دچار چالش و دگرگونی میشوند. خیلیها نیز پس از خواندن این کتاب الگوها و ساختارهای فکری خود را عوض میکنند و با نگاهی تازهتر به زندگی و پیرامون خود مینگرند. این کتاب توسط مهین میلانی و نهضت صالحیان ترجمه و از سوی انتشارات درسا منتشر شده است.
اگر درباره معنی زندگی خود دچار سردرگمی شدهاید و یا احساس میکنید زندگیتان بیمعنی شده است، خواندن این کتاب را به شما توصیه میکنیم. اما اگر هنوز درباره آن دچار تردید هستید، بهتر است در این مطلب با جزئیات آن بیشتر آشنا شوید.
موضوع کتاب انسان در جستجوی معنی
ویکتور فرانکل در کتاب انسان در جستجوی معنا با اشاره به مکتب معناگرایی و درمان از طریق یافتن معنا، خوانندگان را به تامل و تفکر درباره معنی زندگیشان وامیدارد. وی با شرح زندگی خود و اتفاقات عجیب و متفاوتی که تجربه کرده، به ما میگوید چطور و بر چه اساسی به این مکتب دست یافته است. البته نمیتوان این کتاب را یک کتاب تخصصی و آکادمیک دانست. چرا که فرانکل آن را با زبانی ساده و قابل فهم و برای همه آدمها در هر سطحی که باشند، نوشته است. در مقدمه کتاب آمده است:
«در زندگی هر انسانی نکتهای پنهان وجود دارد! در زندگی یک بیمار عشقی وجود دارد که او را به فرزندانش پایبند میسازد. دیگری را استعدادی است که هنوز شکوفا نشده و در زندگی سومی یادمانهای ارزندهای وجود دارد که همچنان ماندگار است. یافتن این رشتههای از هم گسیخته در یک زندگی نابسامان، نقشی استوار از معنا و مسئولیت، هدف و موضوع، روشی است که دکتر فرانکل از اگزیستانسیالیسم نوین به دست آورده و آن را شیوه «لوگوتراپی» نامگذاری کرده است.»
بخشبندی کتاب انسان در جستجوی معنا
ویکتور فرانکل کتاب انسان در جستجوی معنی را در دو بخش نوشته است. در یک بخش از کتاب وی شرح تجربه حضور خود در اردوگاههای کار اجباری را توصیف کرده و از مصائب خود نوشته است. در بخش دیگر نیز به تشریح نظریه معنادرمانی یا لوگوتراپی پرداخته است. در واقع میتوان گفت که دو بخش کتاب مکمل هم هستند و خواندن هر دو بخش باعث میشود که خواننده هم از نیت نویسنده برای پایهگذاری مکتب لوگوتراپی آگاه شود و هم تجربههای خودش را مطابق با این مکتب دوباره مورد تحلیل و بررسی قرار دهد.
از آنجایی که تجربه حضور ویکتور فرانکل در اردوگاههای کار اجباری آلمان نازی، تجربهای هولناک و بسیار سخت و دردناک بوده است، هر خوانندهای نسبت به آن احساس تأثر شدید پیدا میکند و به این درک میرسد که هر تجربهای هر چقدر هم که سخت و هولناک و دردآور باشد، باز هم میتواند انسان را به ادامه زندگی وادار کند.
خواننده با مطالعه این کتاب به جواب این سوال میرسد که چه چیزی انسان را از نابودی و مرگ نجات میدهد وقتی که هیچ امیدی به ادامه زندگی وجود ندارد؟ ویکتور فرانکل معتقد است که اگر زندگی کردن رنج بردن است، پس برای زنده ماندن باید معنایی در رنج بردن جست. رنج و مرگ تنها هنگامی معنا مییابد که زندگی خود هدفی داشته باشد. اما هیچکس نمیتواند این معنا را برای دیگری بیابد و این خود فرد است که باید به تنهایی این معنا را جستجو نماید و مسئولیت آن را بپذیرد.
کتاب انسان در جستجوی معنی برای چه کسانی مناسب است؟
کتاب انسان در جستجوی معنی برای همه کسانی که احساس میکنند معنی زندگیشان را گم کردهاند، مناسب است. ویکتور فرانکل به عنوان یک روانپزشک و نظریهپرداز همراه مناسبی برای شماست تا بتوانید دوباره معنای زندگی را پیدا کنید و با بینشی ژرف به تجربههایتان بنگرید. بسیاری از افراد بر اثر اتفاقات مختلف، تجربههای ناخوشایند و ناملایمات و مصائب، دچار احساس پوچی میشوند.
این افراد نمیتوانند به روال عادی زندگی برگردند و دچار افسردگی و رخوت میشوند. در این بیمعنایی و پوچی نیز افکار منفی در ذهنشان رشد میکند و بزرگ میشود. در چنین شرایطی دکتر فرانکل میتواند دوای درد این افراد را در اختیارشان قرار دهد.
اگر کتاب را بخوانید دقیقاً این حس را تجربه میکنید که کسی روبهرویتان نشسته و با شما درباره معنی زندگی و چگونگی دست یافتن به آن، صحبت میکند. گویی شما در مطب یک روانپزشک باتجربه حضور دارید و قرار است مشکلاتتان را حل کرده و مسائلتان را با او مطرح کنید. دکتر فرانکل صبورانه و با اشتیاق شما را وادار میکند تا به جستجوی این معنی بروید و بتوانید از میان تجربههای دردناک خود و رنجهایی که پشت سر گذاشتهاید، به معنایی عمیق دست پیدا کنید. این معنا یک مفهوم کوتاه مدت نیست، بلکه شما میتوانید در تمام طول زندگی خود با این معنا به زندگی خود رنگی دیگر ببخشید.
درباره ویکتور فرانکل
ویکتور فرانکل، روانپزشک و عصبشناس اتریشی در سال ۱۹۰۵ به دنیا آمده است. وقتی فرانکل سی و هفت ساله بود به دلیل یهودی بودن، توسط ارتش نازی بازداشت و به اردوگاههای کار اجباری فرستاده شد. وی تجربه حضور در دو اردوگاه آشویتس و داخائو را دارد که هر دوی آنها فضایی به شدت ضدانسانی و هولناک داشتند. فرانکل پیش از رفتن به اردوگاه ایدههایی درباره لوگوتراپی در ذهن داشت؛ اما نتوانست آنها را بسط و گسترش دهد. اما بعد از رفتن به اردوگاه یکی از دلایلی که او را سرپا نگه داشت و به زندگی امیدوار کرد، همین ایدهها و امید به نوشتن کتابی در این باره بود.
نظریه ویکتور فرانکل در الگوهای آموزشی به کودکان نیز مورد استفاده قرار گرفته است. بسیاری از مدارس امروزه بر پایه دیدگاههای وی شکل گرفتهاند و هدف آنها بر خلاف سایر سیستمهای آموزشی که براساس تنبیه و پاداش شکل میگیرند، بر ویژگیهای انسانی هر فرد متکی است. از ویکتور فرانکل کتاب دیگری با عنوان «آری به زندگی» نیز به فارسی ترجمه شده است.